Kaip pagaminti salotas?
Salotos – tai ne vien lapai ar žolės. Ir ne tik garnyras prie mėsos, žuvies ar paukštienos. Salotos – vertingas, pilnavertis, subalansuotas patiekalas. Ką reiškia subalansuotas? Subalansuotas – tai reiškia, patiekale yra baltymų, gerųjų riebalų, sudėtingųjų ir paprastųjų angliavandenių, žinoma skaidulų ir dar vitaminų, mineralų. Kuo daugiau spalvų – tuo naudingiau ir, be abejo, skaniau. Šį patiekalą galima rinktis pietums, vakarienei ar užkandukui. Tobula, kai sugebame ir turime galimybę suderinti augalinės ir gyvūninės kilmės produktus ir baltymą. Salotoms patariu naudoti bent šlakelį alyvuogių aliejaus. Pirmiausia, žinoma, dėl skonio, o antra – aliejus padeda įsisavinti riebaluose tirpstančius vitaminus A, D, E ir K. Padauginti aliejaus nereikėtų, nes jis visgi turi daug kalorijų.
Visą receptą skaitykite: Salotos su bolivine balanda.