Kokios pagrindinės priemonės reikalingos švariai virtuvei palaikyti?
Švariai virtuvei palaikyti reikalinga išsirinkti tinkamas valymo priemones ir naudoti pagal paskirtį, kartais galima naudoti maišant su vandeniu ir panašiai. Virtuvė turi būti tvarkinga ir švari. Galima rinktis natūralius valymo metodus arba įsigyti priemones, kurios valo greičiau, efektyviau ir pašalina net labai rimtas dėmes. Virtuvėje yra įvairiausių paviršių, o jų priežiūrai reikalingos skirtingos valymo priemonės. Kokybiškos indams plauti skirtos priemonės, nebraižo paviršių, skalavimo skystis leidžia pašalinti vandens nuosėdas nuo stiklinių indų. Indaplovių švarai palaikyti, panaikinti susikaupusias nuosėdas ir blogus kvapus, taip pat naudojamos specialios priemonės. Virtuvės grindų dangai prižiūrėti taikomi specialūs gaminiai turintys antibakterinių savybių bei sudarančias ploną apsauginę plėvelę, padedančią atstumti purvą, kad neįsigertų giliau. Svarbu, pasirūpinti ir gaiviu oru, nes viruvėje dažnai būna įvairiausių kvapų, pasinaudojus oro gaivikliais galima panaikintii nepageidaujamus kvapus. Viruvėje kriauklę irgi reikia tinkamai išvalyti, nes ten nusėda nešvarumai nuo maisto likučių, riebalai ir kaupiasi bakterijos. Valant kriauklę būtina pasirūpinti valymo priemonėm, kurios skirtos valymui ir dezinfekcijai.
Orkaitės stiklas ir kaitlentė
Svarbu, švariai išvalyti orkaitės stiklą ir kailentę, pašalinti riebalus ir švelniai nuvalyti susidariusias apnašas, tai padaryti padės pridegusių paviršių, stiklinių ir keramikinių kaitlenčių valikliai. Daugiausiai kaupiasi riebalų ir nešvarumų orkaitėje ir gartraukyje, jų valymui reiktų pasirinkti priemones, kurios tiks nerūdijančiam plienui, stabdančias korziją.
Kaip įsirengti patogią virtuvę?
Virtuvėje turi būti patogu gaminti maistą, valgyti ir bendrauti su namiškiais ir svečiais, kurioje būtų nesudėtinga palaikyti švarą ir tvarką. Maksimaliai išnaudoti esamą erdvę, suplanuoti patogią darbo zoną, išsirinkti kokybišką įrangą bei baldus. Įrengiant naują būstą, dar prieš elektros ir vandentiekio instaliaciją reikia apgalvoti virtuvės planą. Beveik visos virtuvės jungiamos su svetanėmis, todėl visą virtuvės įrangą, gartraukius, buitinius prietaisus, puodus stengiamasi uždaryti spintelėse, o tai kas neslepiama- plautuves, mašytuvus patartina rinktis kokybiškus ir estetiškus, ši įranga pastoviai naudojama, todėl turi būti kokyška.